K semináru Vás pozýva odborný garant MUDr. Miroslava Samuelová
v spolupráci so SEPEA, s.r.o. a VITAL LIFE diagnostics, s.r.o.

HOVORME O TOM: „IDENTIFIKÁCIA POTRAVINOVÝCH INTOLERANCIÍ.
AKO POKRAČOVAŤ S LIEČBOU PACIENTA“

AKREDITOVANÝ VZDELÁVACÍ SEMINÁR S MEDZINÁRODNOU ÚČASŤOU

Dátum: PIATOK, 29. SEPTEMBER 2017   Miesto: AUSTRIA TREND HOTEL BRATISLAVA
Čas: 9.00 – 16.00

REGISTROVAŤ SA NA SEMINÁR

Čas: 9:00 – 16:00

PRIHLÁSIŤ SA NA VEČERNÚ DISKUSIU

Čas: 17:00 – 19:30
*Pre účastníkov seminára je vstup bezplatný

Podujatie je hodnotené 4 kreditmi CME a SLeK

NEBOJME SA VEDIEŤ VIAC!

Je potravinová intolerancia skutočný problém, alebo výmysel novodobých trendov? Aký význam má vyšetrovanie ďalších faktorov v súvislosti so zdravím tráviaceho traktu a stratégie liečenia črevnej steny? Ako sa orientovať v diagnostike? Vyznáte sa v potravinách a alergénoch? Aké je psychologické pozadie tráviacich ochorení? Ako pacientovi pomôcť čo najrýchlejšie, šetrne pre zdravie a dlhodobo. Seminár ponúka medzinárodné skúsenosti s identifikáciou problému a liečbou, ako i praktické skúsenosti slovenských lekárov. Odborný garant seminára, MUDr. Miroslava Samuelová priblíži, ako môže komplexný prístup zvýšiť pacientovi kvalitu života. Každá téma zároveň poskytne aj priestor na diskusiu.

Registračný poplatok 40 EUR

Pre hromadné či skupinové vstupné získate viac info telefonicky.

Záväzne sa prihlasujem k účasti na akreditovanom seminári v hodnote 4 kredity:

Kontaktné údaje:



Poplatok za účasť vrátane úhrady: 40 EUR

Aby sme Vám vedeli poskytnúť čo najlepší servis, prosíme o vyplnenie nasledujúcich údajov:


Seminár má medzinárodnú účasť. Niektoré z prednášok budú v anglickom jazyku. Preklad poskytujeme len z anglického do slovenského jazyka.

Po skončení seminára bude verejná diskusia so začiatkom o 17.00h (v trvaní cca 2 hod.). Pre účastníkov seminára je účasť na tejto diskusii bezplatná, ak sa vopred zaregistrujete. Z verejnej diskusie nie sú žiadne kredity.

* údaje označené hviezdičkou sú povinné

Za vyplnenie formulára ďakujeme. Prosíme Vás o prečítanie obchodných podmienok a storno poplatkov.

Seminárom moderátorsky sprevádza Bc. Janica Lacová z Jem iné – Zastúpenie Jamie Oliver FOOD FOUNDATION na Slovensku

PROGRAM

8.00 – 9.15
Registrácia účastníkov (káva, čaj, networking)

9.15
Privítanie. Stručné uvedenie do programu seminára

I. BLOK – vedecké poznatky zo zahraničia

9.20 – 10.00
1. „Potravinová intolerancia: Vedecké teórie, fakty a omyly“
Dr. Nigel Abraham PhD, FIBMS. GUEST LECTURER, (UK – CNS Scientific / Laboratory Director), Veľká Británia;
(možnosť využiť tlmočenie)

S akými skúsenosťami sa podelí?
Význam IgG sprostredkovaných imunitných odpovedí v patogenéze nepriaznivých reakcií na potraviny. Podmienky a mechanizmy pri IgG sprostredkovaných reakciách. Súčasný medicínsky názor na IgG, nové koncepcie a vedomosti z posledných rokov, ktoré podstatne zmenili pohľad na imunitný systém.

10.05 – 10.35
2. „Stravovacie a nutričné intervenčné stratégie pri redukcii zápalu prostredníctvom IgG testovania a riešenie problému v čreve“
Dr. Nigel Abraham PhD, FIBMS. GUEST LECTURER, (UK – CNS Scientific / Laboratory Director), Veľká Británia;
(možnosť využiť tlmočenie)

S akými skúsenosťami sa podelí?
Potravinové IgG protilátky a chronický zápal nízkeho stupňa. Kontrola zápalu sprostredkovaného IgG nastavením vhodnej diéty. Význam liečby čreva a obnovenie jeho integrity.

15 minút prestávka s občerstvením

10.50 – 11.20
3. „Aktuálne CANDIDA“ – súvisí Candida albicans s potravinovou intoleranciou?“
Dr. Nigel Abraham PhD, FIBMS. GUEST LECTURER, (UK – CNS Scientific / Laboratory Director), Veľká Británia;
(možnosť využiť tlmočenie)

S akými skúsenosťami sa podelí?
Ako sa prejaví patogenita candidy? Kde nájsť súvis medzi candidou a potravinovou intoleranciou? Aké sú symptómy a dopad na celkové zdravie pri zanedbaní liečby?

11.10 – 11.40
Priestor pre otázky pre Dr. Nigela Abrahama

11.40 – 11.55
Moderovaný krst publikácie – „Sprievodca potravinovými intoleranciami“

40 minút prestávka na networking, občerstvenie / obed k dispozícii v hotelovej reštaurácii

II. BLOK – praktické skúsenosti zo Slovenska

12.35 – 13.05
4. „Ako môže komplexný prístup zvýšiť pacientovi kvalitu života?“
MUDr. Miroslava Samuelová, praktický lekár pre dospelých, garant podujatia, Slovenská republika

S akými skúsenosťami sa podelí?
Povie aj o rôznorodosti predstáv verejnosti o správnom stravovaní, rozdiely v informovanosti a hlavne dôvere, resp. nedôvere voči lekárskym odporúčaniam v závislosti od úrovne vzdelania, veku a pohybovej aktivity.

13.10 – 13.40
5. „Skúsenosť lekára prvého kontaktu s potravinovou intoleranciou. Pozitívny prístup s výbornými výsledkami u pacientov. Ako veľmi je dôležité vyznať sa v súčasných výživových trendoch a zložení súčasných potravín.“
MUDr. Iveta Plšeková, všeobecná lekárka. Prezidentka asociácie výživových poradcov Slovenska, Slovenská republika

S akými skúsenosťami sa podelí?
Ako motivovať pacienta k dlhšej, ale šetrnejšej liečbe správnou výživou? Kde indikovať zásadnú zmenu životného štýlu? Kedy a ako využiť diagnostiku testov na potravinovú intoleranciu?

13.45 – 14.15
6. „Kedy zvoliť probiotiká, aby pomohli? Kde sa skrývajú nástrahy pri ich výbere?“
Ing. Janka Trebulová, výživový špecialista, Slovenská republika

S akými skúsenosťami sa podelí?
Môžete odporučiť probiotiká pri vegánskej diéte? Kedy probiotiká môžu škodiť?

10 minút prestávka na občerstvenie a odovzdanie otázok do diskusie

14.25 – 15.25
7. „Ako pomohla diagnostika potravinovej intolerancie mojim pacientom / klientom“ – moderovaná diskusia odborníkov s priestorom pre Vaše otázky
MUDr. Iveta Plšeková (praktická lekárka pre dospelých), MUDr. Miroslava Samuelová (praktická lekárka pre dospelých), Ing. Libor Javro (výživový poradca), Henrieta Kundrátová (profesionálna lektorka varenia, foodblogerka), Ing. Marta Lorková (výživový poradca)

S akými skúsenosťami sa podelia?
Aké sú argumenty na zmenu stravy u trpiacich potravinovou intoleranciou? Aké boli ich stravovacie návyky v rozdielnych spôsoboch života? (deti, seniori, športovci, kombinácia s inými intoleranciami). Aké sú skúsenosti s ich nápravou/liečbou u rôznych odborní­kov? Svoje praktické poznatky prinesú v moderovanej diskusii lekári, výživoví špecialisti a profesionálna lektorka zdravého varenia.

15.30 – 15.40
Záver odborného seminára: Odovzdávanie akreditačných potvrdení

PRIHLÁSTE SA NA MODEROVANÚ VEČERNÚ DISKUSIU

Pre vopred registrovaných účastníkov môže téma potravinových intolerancií pokračovať účasťou na verejnej diskusii so zástupcami z oblasti zdravej výživy.

Téma diskusie:
„Ako si pomôcť pri identifikovaných intoleranciách. Odporúčané cesty liečby a nastavenia stravy“

Trvanie: od 17:00h – 19:30h

Program je priebežne aktualizovaný. Zmena programu vyhradená.

Viac informácií nájdete na http://sepea.sk/moderovana-vecerna-diskusia-2017/

Seminár

Dr Nigel Abraham
PhD, FIBMS
Riaditeľ pre vedu a laboratórny výskum
v CAMBRIDGE NUTRITIONAL SCIENCES
(OMEGA DIAGNOSTICS LIMITED)
nigel@camnutri.com

Riaditeľ pre vedu a laboratórny výskum v Cambridge Nutritional Sciences (CNS).

Zodpovedá za podporu produktov a vedecké a technické výskumy v oblasti potravinovej intolerancie, kde je zároveň riaditeľom laboratórnych testovacích procesov a služieb.

Špecialista na vývoj, implementáciu, automatizáciu a validáciu inovatívnych diagnostických testov a ich aplikácie. Špecializuje sa na oblasť imunológie a alergie. Pôvodne vyštudoval patológiu na St. Georges Medical School v Londýne a pokračoval v štúdiu imunológie na univerzite v Surrey.

Špecialista na alergiu a potravinovú intoleranciu, podieľal sa na rozsiahlom výskume v oblasti chemických mediátorov alergických ochorení a IgG sprostredkovaných zápalových mechanizmov. Člen Ústavu biomedicínskych vied a autorizovaný vedec.

Pravidelný aktívny účastník vzdelávacích podujatí pre študentov a praktických lekárov, prednáša pre mnohé významné vzdelávacie inštitúcie, taktiež pravidelne organizuje semináre a prezentácie pre odborníkov v rámci pokračujúceho profesionálneho rozvoja. Bol a je zapojený do mnohých výskumných projektov a publikoval už množstvo vedeckých prác.

Zaujímavosť: Jeden z najskúsenejších a najznámejších odborníkov na funkčnú medicínu vo Veľkej Británii.
Prednášajúci v oblasti alergie a intolerancie potravín, slinných hormónov, patológie tráviaceho traktu a mikrobiológie.


MUDr. Miroslava Samuelová
všeobecný lekár pre dospelých
uzdravmesa@gmail.com

V r. 1991 som ukončila štúdium na LF UK v Bratislave. Od r. 1999 pracujem ako praktická lekárka vo svojej vlastnej ambulancii. Okrem kontinuálneho medicínskeho vzdelávania som absolvovala aj početné kurzy homeopatie, školenia v oblasti energoinformačnej a psychosomatickej medicíny.

Viedla som aj workshopy o tkanivových soliach – i v rámci kontinuálneho farmaceutického vzdelávania. V poslednej dobe som najväčšiu pozornosť venovala štúdiu poznatkov o úlohe stravy a pohybu pri udržiavaní optimálneho fungovania ľudského tela.

A práve množstvo protirečiacich informácií, doporučení a skúseností ma priviedlo k presvedčeniu, že najdôležitejšie pri napomáhaní ľuďom žiť svoj život v stave úplného fyzického, psychického a sociálneho blaha (- čo je definícia zdravia podľa WHO), je pomáhať im nájsť optimálny spôsob stravovania a pohybu.

Podľa mňa sú strava a pohyb tá časť starostlivosti o fyzické telo jednotlivca, ktorú môže jednotlivec sám vykonávať a pri dobrej motivácii a kvalifikovanom odbornom usmernení ňou môže významne ovplyvniť svoje zdravie. Zároveň silno vnímam potrebu individuálneho prístupu k strave i pohybu každého človeka. Možno na súčasnej úrovni nášho poznania ešte nevieme zdôvodniť prečo, ale faktom je, že existujú ľudské bytosti, ktoré skvele fungujú na konzumácii napríklad mlieka a pšenice, a takisto existujú také, ktoré na tejto istej potrave trpia obezitou, kožnými a kĺbovými problémami. A ak môžeme jednotlivcovi pomôcť nájsť optimálny spôsob stravovania a pohybu, čiže pomáhame mu k zdraviu, šťastiu a slobode, tak má naša práca aj pre nás aj iný ako len ten financiami oceňovaný efekt.


MUDr. Iveta Plšeková
všeobecný lekár pre dospelých
www.vitality.sk
plsekova@sustekova.sk

Titul doktor medicíny získala na Univerzite Komenského, Lekárskej fakulte (1995), v roku 1998 atestovala v odbore interné lekárstvo a 2003 v odbore všeobecné lekárstvo, v roku 2014 absolvovala Certifikovaný kurz výživového poradenstva.

Pracovné skúsenosti získala najskôr v Nemocnici A. Leňa v Humennom, ústav TaRCh (1995 –1999) ako sekundárny lekár (atestácia z internej medicíny a neskôr zo všeobecného lekárstva). Od 2003 pracovala v samostatnej praxi ako obvodný lekár.

Od r. 2007 pôsobí ako všeobecný lekár v centre Vitality, ktoré založila. Pôsobí tiež na Magistráte hl.m. Bratislava (2015-doteraz) ako námestník primátora Bratislavy.

Medzi jej mimopracovné aktivity patrí Petržalský okrášľovací spolok- predsedníčka (2011-doteraz) a Slovenská aliancia výživových poradcov, kde je prezidentkou aliancie (2015-2017)

Na stiahnutie: životopis


Ing. Marta Lorková, PhD.
výživový poradca Medical MKP
marta.lorkova@gmail.com

Vyštudovala Fakultu agrobiológie a potravinových zdrojov, SPU v Nitre, na ktorej si v roku 2014 urobila aj doktorát.

Od r. 2009 sa venuje poradenskej činnosti predovšetkým v oblasti potravinovej intolerancie a alergie, radí v oblastiach zdravého životného štýlu a výživy, v oblasti chudnutia a diétnych opatrení pri rôznych ochoreniach či špecifických diétach, venuje sa príprave individuálnych jedálnych lístkov. V rámci špeciálnych projektov pre svojich klientov vypracúva edukačné sylaby v oblasti edukácie pacientov s diabetes mellitus, a vypracúva a konzultuje návrhy edukačných materiálov.


Ing. Libor Javro
Výživové štúdio
www.vyzivovestudio.sk
info@vyzivovestudio.sk

Diplom v odbore Výživa ľudí získal na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre na fakulte Agrobiológie a potravinových zdrojov, kde dosiahol odborné vedomosti z viacerých oblastí výživy.

Svojou činnosťou výživového poradcu napomohol už vyše 300 klientom docieliť svoj cieľ – či už pri redukcii hmotnosti, zlepšení jedálničkov pri intolerancii na potraviny, starostlivosti o stravu u hobby športovcov ako aj profi športovcov, vrátane niektorých našich olympionikov, ktorým napomohol k dosahovaniu lepších výkonov.

Ako odborník je tiež súčasťou projektu „Rozhýb svoju školu“, ktorého cieľom je vštepiť deťom na základných školách po celom Slovensku myšlienku pohybu, zdravého stravovania a zdravého životného štýlu.


Janica je zakladateľkou značky Jem iné, ktorá vzdeláva v oblasti zdravej výživy a tvorí jednoduché recepty s rozumným využitím lokálnych zdrojov, snaží sa rozvíjať v ľuďoch kreativitu aj v kuchyni. V roku 2012 získava status ambasádora nadácie Jamieho Olivera – Food Revolution Foundation na Slovensku.

V roku 2013 spolu s ostatnými členmi občianskeho združenia Jem iné začína pracovať na obnovení priestorov Starej Tržnice, kde bol v máji 2014 uvedený do prevádzky Food Hub – teoretická aj praktická Škola varenia. V roku 2015 získava občianske združenie Jem iné zastúpenie projektu Skutočne zdravá škola.

V roku 2015 vydáva spolu s Anetou Orosi prvú knihu „S Anetou a Janicou – Čo na srdci, to na jazyku“, v roku 2016 spolupracuje s uznávanou etnologičkou Katarínou Nádaskou na rozsiahlom diele, Rok v Slovenskej ľudovej kuchyni. Prednáša a lektoruje v Škole varenia, denne pracuje na rozvoji značky Jem iné a rada sa delí o skúsenosti s ostatnými, čoho znakom je pozícia speakra v medzinárodnom inovatívnom projekte Young Guns či porotkyne v programe VÚB Business Academy.

V roku 2017 sa so značkou Jem iné stáva víťazom ceny Via Bona Slovakia 2016 v kategórii Sociálne inovácie a špeciálnej ceny Inšpiratívny projekt v kategórii Dobrý partner komunity.

Foto kredit: Laurinc Studio

Večerná diskusia

Henrieta Kundrátová Peškovičová
lektorka zdravej prípravy jedla a propagátorka zdravého životného štýlu, blogerka
www.henrietapeskovicova.eu
peskovicova@gmail.com

Jedlo doslova zmenilo môj život. Súkromne aj profesionálne smerovanie. Zdravotné problémy a nespracovaný stres mi však otvorili nové možnosti k poznaniu ingrediencií, zdravému spôsobu prípravy jedla, k vegetariánstvu. Opatrne som si pred 11r. otvorila blog o čistejšom jedle bez polotovarov. Spravila som si kuchársky kurz a stážovala v top reštaurácii. Varila na rôznych párty, oslavách, pripravovala zdravší catering. Pretavila som skúsenosti do lektorovania varenia. Oslovovali ma s prednáškami pre rôzne firmy spojenými s ukážkami varenia. Aj “rawenia“. Rozprávala som o životnom štýle, trendoch aj pokoji v duši. Upokojení sa, hľadaní si svojej cesty. Ukazovala na vlastných skúsenostiach spôsob, ako byť šťastný a tešiť sa z bytia v harmónii s prírodou. O tom, že jedlo je energia. Že si ho máme vážiť a ďakovať za dary prírody. Že jedlo môže byť liekom, jedom a aj vďaka jedlu, môžem byť v rovnováhe. Že strava je individuálna. Že každý sme iný. Tak nastavujem aj moje recepty. Farebne a pestro. V knihách, časopisoch, online. Pre vás , pre moju rodinu doma.

Stále som zvedavá a hladná po nových informáciách. Preto sa rada pýtam a takto, cez moderovanie zistíme rôzne odpovede od odborníkov na výživu a zdravie. Využijem množstvo otázok, ktoré téma jedla ponúka. A medzi témy patrí aj intolerancia. Radi sa podelíme, ako si s ňou poradiť.

Teším sa na vás vo Večernej diskusii.

Henrieta Kundrátová Peškovičová


Ing. Janka Trebulová
výživový poradca
trebulova@alimonia.sk

Volám sa Janka Trebulová a ukončila som SPU odbor vedecká výživa ľudí. Mám trinásťročné skúsenosti z farmaceutického priemyslu, kde som bola zodpovedná za detskú a neskôr enterálnu výživu.

Aktuálne sa už šiesty rok venujem výživovému poradenstvu. Spolupracujem s klinikou Interklinik v Bratislave. Pomáhame pri chudnutí a nastavení rôznych spôsobov stravovania cez individuálny prístup. Pomocou testov diagnostikujem potravinovú intoleranciu a pripravujem jedálničky k nim i jedálničky pri rôznych ochoreniach.

Aby som doplnila teoretické konzultácie aj o praktické ukážky prípravy jedla, robím lektorku varenia v Poluse. Svoje skúsenosti a vedomosti zdieľam formou príspevkov do rôznych časopisov a článkov na rôzne internetové portály (Škola a stravovanie, Lekárnik, Lekárnické listy, Nový čas pre ženy, časopis FOOD, Sepea a pod.) Počas mnohých rokov praxe a kontaktu s klientmi som sa presvedčila, že :„ Všetko sa začína v hlave“. Vždy odporúčam robiť maximum pre svoje zdravie, nech si život môžete užívať plnými dúškami a nie len prežívať.

Výsledky a spokojní klienti myslím, môžu moju teóriu potvrdiť spokojnejším životom.


Eva Blaho
naturopat
www.evablaho.sk
evkablaho@gmail.com

Volám sa Eva Blaho. Už dlhší čas sa zaoberám zdravou stravou, jej vplyvom na človeka aj kvalitu jeho životného štýlu. Moje zameranie je “naturopatia“.

Vyštudovala som zdravú výživu a fytoterapiu na prestížnej škole prírodnej medicíny ACNT v Austrálii. V roku 2011 som ukončila 3-ročné štúdium Clinical Nutrition & Western Herbal Medicine, ktorého súčasťou bola aj stáž na fakultnej klinike. Popri štúdiu som pracovala v obchodoch so zdravou výživou ako konzultantka. Náplňou práce boli konzultácie so zákazníkmi a poskytovanie odporúčaní v oblasti fytoterapie a stravovania. Priamy kontakt s ľuďmi v bežnom živote, klinické prípady a aj klienti s ich problémami v oblasti stravovania ma naozaj veľa naučili. V tomto smere som sa naozaj našla a aj preto som pred piatimi rokmi rozbehla vlastnú konzultačnú prax zameranú na poradenstvo v oblasti zdravého stravovania.
Od roku 2014 do roku 2016 pôsobila na 1. klinike celostnej medicíny na Slovensku – Medante, ktorá predstavuje spojenie klasickej a alternatívnej medicíny, ako nutričný poradca pre širokú škálu klientov s rôznymi zdravotnými problémami.

Do môjho pracovného portfólia patrí aj spolupráca s občianskym združením Jem iné, ktoré šíri ideu moderného stravovania a zabezpečuje zdravú stravu pre deti aj dospelých. Moje skúsenosti zdieľam cez lektorstvo prípravy jedla, publikujem tematické a osvetové články, organizujem workshopy a semináre s tematikou zdravej výživy.

Mojím odkazom pre účastníkov našej diskusie môže byť aj veta: „ak človek naozaj chce zmeniť svoj život, zmenu musí čakať od seba. A je veľa nástrojov a ciest ako sa pomôcť dá. Rada pomôžem hľadať a nájsť.“

Redakcia: Evku Blaho môžete kontaktovať emailom:evkablaho@gmail.com alebo nájsť na webstránke: www.evablaho.sk

Doplňujúce informácie k organizácii a priebehu podujatia

Názov odborného seminára: Hovorme o tom: „Identifikácia potravinových intolerancií. Ako pokračovať s liečbou pacienta“
Deň/Dátum: Piatok, 29.09.2017
08:00h (registrácia účastníkov, káva, čaj, networking)
Trvanie seminára: 09:15h – cca 16.00h
Miesto konania: Austria Trend Hotel Bratislava
https://www.austria-trend.at/de/hotels/bratislava
Počet kreditov za účasť: 4;
Akreditačnú listinu si prevezmete po ukončení seminára na vyznačenom mieste. V prípade, že by ste museli odísť skôr a viete to vopred, uveďte, prosím, pri registrácii. V prípade zabudnutých alebo neprevzatých dokladov Vám budú zaslané poštou na požiadanie.
Poplatok za účasť:
Registrácie do 31.7.2017 (vrátane) Registrácie po 31.7.2017 Zvýhodnená cena 29 €/osoba
40 €/osoba
Tlmočnícke služby:
Počas prednášok zahraničných prednášajúcich bude k dispozícii tlmočník. Tlmočiť sa bude iba z anglického do slovenského jazyka (nie opačne).
Ak si želáte využiť tlmočenie, vyznačte tak v registračnom formulári. Tlmočník bude k dispozícii, ak bude požiadavka minimálne 10 účastníkov o túto službu.
Obed:
Ak máte záujem o obed, môžete si ho cez rezervačný formulár vopred objednať. Vybrať si môžete z dvoch ponúk: Cena /osoba 12 Eur
Pripravené menu (polievka, hlavné jedlo) z hotelovej reštaurácie ponúka mäsitý ako i vegánsky/bezlepkový variant (v reg. formulári si vopred vyznačte)
Ako sa dostanete k hotelu:
Ak pôjdete autom:
Parkovanie (uvádzame najbližšie možnosti): 2,50 EUR/hod. Max 15 EUR v hoteli Austria Trend Hotel
2,50 EUR/hod Tatra centrum cca 200 m od hotela – mapka preklik
1 EUR/hod. Parkovisko Banskobystrická 3028/10 – mapka preklik
Ak využijete MHD: Dostanete sa k nám pomocou autobusov, električiek a trolejbusov MHD.
Autobusy číslo 83, 84, 93, 147, 184 na zastávke Hodžovo námestie.
Električky číslo 2, 5, 6, 8 na zastávke Poštová.
Trolejbusy číslo 203, 206, 207, 208, 212 na zastávke Hodžovo námestie.
Žrebovanie o hodnotné ceny:
(v závere seminára)
1. cena: Test potravinovej intolerancie FoodPrint na 222 potravín + kniha Sprievodca potravinovými intoleranciami,
2. cena FoodDetective + kniha Sprievodca potravinovými intoleranciami,
3. cena Kniha Sprievodca potravinovými intoleranciami
Zakúpenie kníh Sprievodca potravinovými intoleranciami: V prípade záujmu o publikáciu o potravinovej intolerancii si, prosím, vopred objednajte e-mailom počet ks. Ak si prevezmete knihy počas seminára, pripravíme Vám ich. Samozrejme, možnosť objednania bude aj priamo na mieste u hostesky. Publikácie sú vydané v českom jazyku. Zvýhodnená cena pre účastníkov seminára je 7 Eur s DPH/ks.

Pozývame Vás na moderovanú večernú diskusiu. Pre účastníkov seminára, je vstup bezplatný. V prípade, že sa chcete zúčastniť iba večernej diskusie, prosím zaregistrujte sa na tejto stránke.

Téma diskusie: „Ako si pomôcť pri identifikovaných intoleranciách. Odporúčané cesty liečby a nastavenia stravy.“

Moderovaná diskusia s odborníkmi na výživu a zdravie o tom, kde nachádzať hranice zdravého jedla, ako sa trend zdravého jedla dotýka výberu a vplyvu na zvyky a tradície v stravovaní. Kedy odhaliť, že telo nie je kompatibilné s jedlom a jedlo viac nie je dobrou energiou. Rezonuje u vás pojem intolerancia potravín? Ktoré životné etapy v tele ženy najviac ovplyvňujú chute, zmeny v stravovaní. Ako žena – matka – kuchárka dokáže ovplyvniť stravovanie celej rodiny. Čo dovolíme zjesť deťom? Dokáže matka so sklonom k zdravej kuchyni odolávať častému nepochopeniu najbližšej rodiny? Kedy sa dá jedlom liečiť? A kedy aj zdravá strava môže spôsobiť problémy?

Na množstvo otázok sa budú snažiť nájsť spoločné odpovede MUDr. Iveta Plšeková (praktický lekár pre dospelých), Ing. Janka Trebulová (výživový špecialista pre detskú výživu a komplexné stravovanie), Evka Blaho (naturopatka).

Verím, že svojou prítomnosťou podporíte myšlienku šírenia zdravého prístupu k jedlu, k sebe, k svojmu telu a životnému štýlu. Srdečne vás v mene organizátorov pozývam a vopred ďakujem za účasť.

Henrieta Kundrátová Peškovičová
moderátor podujatia

Organizátori: SEPEA, s.r.o. , VITAL LIFE diagnostics, s.r.o.

Pre viac informácii o seminári nás kontaktujte:
Adela Sedláková, mobil: 0918 621 847 (zastihnete nás v pracovných dňoch, v čase od 9.00 do 18.00h),
email: seminar@sepea.sk